Ketchup de casa

de Patricia Iordache in Conserve, 28 Iul 2013 | 15227 vizualizari

 

Am promis de multa vreme ca voi posta reteta de ketchup pe care o pregatesc in fiecare an (in ultimii 3 ani ;)) si iata ca a sosit momentul. Reteta o am de pe blog-ul Teo's kitchen.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. rosii;
  • 750 gr. ceapa alba;
  • 200 ml. ulei;
  • 200 ml. otet alb;
  • 300 gr. zahar;
  • 10 boabe ienibahar;
  • piper boabe;
  • 5-6 linguri sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingura plina cu boia dulce/iute (eu am pus dulce ca sa poata manca si baietelul meu)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari.

Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.

 Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam la fiert la foc mic, timp de 1 ora, amestecand foarte des.

Luam de pe foc si pasam totul cu un mixer manual pana obtinem o pasta. Punem iar pe foc si mai lasam sa fiarba 20-30 minute pana ce capata o consistenta vascoasa.

Potrivim de sare si piper.

Incalzim in cuptor 4-5 sticle (de 750 ml) si le sterilizam.

Turnam ketchup-ul in sticlele fierbinti si le invelim in paturi lasandu-le acolo pentru 2 zile pana cand se racesc complet. Le pastram la loc intunecat si racoros.

Se poate folosi dupa 2-3 zile.

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si sos pentru paste sau alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet